1 Коринтяни 13 глава

на

И тъй, остават тези трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта. 1Кор.13:13

Дълбоко съчувствам на разочарованието на онези, които са станали християни с погрешните мотиви. Несъмнено е, че църквите се посещават и от находчиви хора, които търсят известност, ползи и влияние, като смятат скромността на християните за безхарактерност, добродушието им за слабост, а вярата им за лековерие!

Апостол Павел разкрива суетността на такива мотиви:
„Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам,
аз съм станал мед, що звънти, или кимвал, що дрънка –  т.е. празнодумец!

И ако имам пророческа дарба и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, така че планини да премествам, а любов нямам,
нищо не съм
!

И ако раздам всичкото си имане за прехрана на сиромасите,
и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам,
каква полза?“ 
1Кор.13:1-3

Тези хора нямат представа, как изпъкват на фона на „обикновения“- необикновен християнин! И как се отличават в сравнение с искрената доброта и благородство на богобоязливият. Злите си личат от далеч, като се виждат черни овце в стадо от бели. Усещат се, както се усеща присъствието на хищници в стадо овчици на баир – смущение, тревога и жален стон.

Каквато и мимикрия да предприемат. Колкото и добре да се преструват. Каквито и роли да играят, още от далеч ще се личат, защото дори и да се научат да говорят добре, дори симулират щедрост и саможертва, не могат да имитират истинската любов!

Мислите ли, че пастира на овцете няма да реагира, когато хищници нападнат стадото му? Или смятате ли, че Пастироначалника на душите ни, Исус Христос нашият Господ, ще остави злите да върлуват в Църквата му?
Не!
Всеки ще заслужи заплата си  и неправедният, и злият също!

Вашият коментар