ЕВАНГЕЛИЕ ПО МАТЕЯ, глава 27

ЗАПЛАТАТА НА САТАНА
„Тогава Юда, който Го беше предал, като видя, че Исус беше осъден, разкая се, върна тридесетте сребърника на главните свещеници и старейшините, и каза: Съгреших, че предадох невинна кръв. А те рекоха: Нас какво ни е грижа? Ти му мисли.“ Мат.27:4

В тези игри няма съпричастност!
Снизходителността е неприемлива, а подкрепата непозната!
Дяволът и слугите му не си падат по мелодрамите, те са режисьори на ужасите и изпълнители на ехидния присмех!
Нас какво ни е грижа? Ти му мисли!

Честно казано, съдбата на Юда, както и съдбите милионите други измамени, употребени и захвърлени със смях във вечен ужас души, ме натъжава.

Сатана никога не е бил рицар – служителите му също!

Наградите им за вярност, независимо какво са обещавали преди това, винаги са били позор с предложение за въже с примка, разпукани черва и огнена вечност!
Това е истината хора!
Сатана е подъл измамник и арогантен циник, който още приживе води завладените от него в пъкъла! Не се поддавайте на изкусителните му предложения за шеметен успех, безметежно щастие и осигурени старини, „само срещу малък компромис“ със съвестта ви.
Бъдете сигурни, че това ще се превърне в грозно предателство, преди всичко срещу вас самите, а след това срещу Всеблагия Бог и срещу най-близките ви и ценни приятели! Пазете се! „Бъдете трезвени и будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв, търси кого да погълне! 1Петрово 5:8

Вашият коментар